Lil HerO - Muhammad Rayyan

Lilypie First Birthday tickers

Fara & Addin's Anniversary

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, July 9, 2008

MyBlur Wish List #2

Item : MyBlur Wish List #2
Date : 8th July 2008
Place : Berjaya Times Square
Status : Accomplished




Ehehehe..I keep smiling. Why? Becoz my second MyBlur Wish has come true. Thanks to cik abang untuk tolong ia menjadi kenyataan. katanya, sebagai "gaji". And credit to abang sabri a.k.a leosabri. Semuanya tak dirancang pun, secara tiba-tiba je.

Semalam, kami pulang dari ofis sebaik selepas menunaikan solat Maghrib. Mula-mula, ingat sekadar menyinggah saje. Sebab nak cari belt kat Sungai Wang. Seluar aku ni yang dah longgar, seluar barula katakan. Itupun, I bought last Friday at Romp. Sempat lagi shopping tu. ehehehe.

We parked at Berjaya Times Square. Then, ternampak kiosk U-Mobile. Sebenarnya, cik abang plan nak tanya-tanya je kat diorang. Last-last ter”berkenan” and ter”beli”. Wahh! Ade ke words camtu?ehehehe. Itupun sebab cik abang surf pasal U Mobile. At first, cadangnya nak amik Pakej RM78 monthly plus with a modem.

Permasalahannya sekarang, pakej tersebut mendapat permintaan yang tinggi. Macam pisang goring panas, sungguh enak dimakan waktu dengan secawan kopi O..kawwwww…Melalut pulak. Dan permasalahan yang kedua, sesiapa yang mengambil pakej tersebut ada kontrak 2 tahun (perkhidmatan), tetapi untuk modem yang diberi pula adalah di bawah waranti selama setahun (menurut kata jurujualla. Tapi muka dia cam pernah aku tengok kat website U Mobile - name die – Ai Li..ye kot. Ehehe).


Jurujual tersebut mengatakan, pakej RM78 memang laku sampai habis stok. And she explained the new package which RM58 monthly without modem. They provide still the same service but only without modem. Urmmm, menarik tuh. Cumanya, takde modem lagi in hand. (Kene cari secepat yang mungkin. Eheheheh). Cik abang nampak sangat berminat, aku pulak teruja je lebih. Ehehehe. So, he decided to sign up for this Surf Wih U (with out modem) Plan – RM58 monthly. Then, we wait until the registration complete and the give us sim-card. We have to wait until 2 hours for being activated. Ehehehe. Can’t wait to use it.

Next, we went to Low Yatt. Actually, I wanted to go to Sungai Wang to find belt, tapi buat-buat terlepas jalan. Terus menuju ke Low Yatt. Nak survey for a USB HSDPA modem. Budget within around RM400-RM500. Jalan punya jalan, akhirnya jumpa satu kedai ni. Nampak macam baru, tapi baru renovate. Kami jumpa modem U Mobile. Cayalah. Baru best kalo gune, Nampak sepadan. Tapi harga die. Mak aih…RM799.00. huhuhuhu.


Well, I took us a lot of struggle to have a negotiation with the salesgirl (her name is Happy. Eheheh) to decrease the price. There’s too much persuasive conversation between us. Dan, akhirnya kemenangan berpihak kepada kami (yeayyyyyyyy). Bertambah-tambah happy aku jadinya, sehappy name cik Happy.

Last but not least..Terima kasih cik abang :)





1 comment:

LeoSabri said...

tq 4 d`credit but nape x btau ada blog? nasib baik le abg ni budak IT, ttp dpt cari blog ini... hahahhahah... :-P