So, wut im goin' to cook today ya?
Semalam, jalan2 ngn my roomate-kak ja..pegi Amcorp Mall. sbnrnye, saje je nak temankan die beli baju tunang die..ehehehe..after dat, kami menuju ke Giant..untuk membeli belah..
Maka, dengan ini..dengan bangganya...masakan pada hari Ahad adalah-Sup Cendawan.
Bahan-bahan:
- Cendawan hitam
- tauhu telur - digoreng
- 1 ulas bawang merah - dihiris
- 1 ulas bawang putih - dihiris
- air - agak2 jela
- separuh kiub pati ayam
- minyak - sedikit jek (jaga kesihatan..ehehe)
- garam, gula, serbuk perasa
- tumis bawang merah dan bawang putih sehingga layu.
- masukkan kiub pati ayam..gaul hingga sebati.
- masukkan air secukupnya..
- kemudian, masukkan garam, gula dan serbuk perasa.
- biarkan menggelegak..baru masukkan cendawan..kemudian, masukkan tauhu telur..biarkan seketika dan tutup api.
- hidangkan..dan sedia dimakan
No comments:
Post a Comment