So, wut im goin' to cook today ya?
Semalam, jalan2 ngn my roomate-kak ja..pegi Amcorp Mall. sbnrnye, saje je nak temankan die beli baju tunang die..ehehehe..after dat, kami menuju ke Giant..untuk membeli belah..
Maka, dengan ini..dengan bangganya...masakan pada hari Ahad adalah-Sup Cendawan.
Bahan-bahan:
- Cendawan hitam
 - tauhu telur - digoreng
 - 1 ulas bawang merah - dihiris
 - 1 ulas bawang putih - dihiris
 - air - agak2 jela
 - separuh kiub pati ayam
 - minyak - sedikit jek (jaga kesihatan..ehehe)
 - garam, gula, serbuk perasa
 
- tumis bawang merah dan bawang putih sehingga layu.
 - masukkan kiub pati ayam..gaul hingga sebati.
 - masukkan air secukupnya..
 - kemudian, masukkan garam, gula dan serbuk perasa.
 - biarkan menggelegak..baru masukkan cendawan..kemudian, masukkan tauhu telur..biarkan seketika dan tutup api.
 - hidangkan..dan sedia dimakan
 



No comments:
Post a Comment